Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Barn i Forsvik

Bild på bröderna Carlsson, från Bruksbilder.

Foto: Sven Bremsjö

Hur var det att vara barn i Forsvik för hundrafemtio år sedan? Vad gjorde barnen medan föräldrarna arbetade hemma och i fabrikerna? Vilka likheter och skillnader finns mellan barns liv då och idag?

Den här visningen tar oss runt området med arbetarbostäder som ligger kring bruket, en kort promenad på cirka 800 meter. Vi tittar på hur människor bodde strax före sekelskiftet 1900, var barnen gick i skolan och var de lekte. Vi pratar om barns arbete och hur skilda ekonomiska förutsättningar gjorde att olika barns vardag skilde sig åt. Vi pratar också om hur barns vardag ser ut i Sverige idag, och om likheter och skillnader mellan dagens och dåtidens barn.

Denna lektion passar extra bra att kombinera med någon av aktiviteterna Skriv med stålspets och bläck eller Lekar från förr.

Lektionen passar för: förskoleklass - åk 6


Senast uppdaterad: 2017-01-11 14:29