Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lektioner

Under höstterminen 2019 tar vi emot skolklasser för guidningar. Museilektioner, specialvisningar och andra skolaktiviteter är tyvärr inte bokningsbara under denna period.

Här kan ni bläddra i vårt breda utbud av lärorika och spännande lektioner och visningar. Alla aktiviteter är framtagna utifrån innehållet i aktuella läroplaner.

Vi erbjuder material för för- och efterarbete till besöket hos oss.
Kontakta vår museipedagog för information.

Hur var det att vara barn i Forsvik för hundrafemtio år sedan? Vad gjorde barnen medan föräldrarna arbetade? Vilka likheter och skillnader finns mellan barns liv då och idag?
Hur har människan genom åren utnyttjat vattenkraft för att driva teknikutvecklingen framåt? Hur gjorde vattnet Forsvik till den viktiga industriplats den var under 600 år?
När vi talar om industrihistoria är det ofta män i verkstäder och myndiga herrar med polisonger vi tänker på. Kvinnorna lyser fortfarande med sin frånvaro i historieböckerna, men inte här!
Vilka samhällsförändringar medförde den tekniska utvecklingen och den ökade urbaniseringen och vilka följder fick det för människors vardag?
Hur hänger Sveriges industrialisering ihop med människors förändrade levnadsvillkor under 1800-talet? Vilka nya utmaningar medförde urbaniseringen?
Senast uppdaterad: 2019-09-19 10:07