Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bibliotek

Fotograf: Sandra Bjärenberg

På museet finns ett referensbibliotek med närmare 2 000 böcker. Du som vill besöka biblioteket är välkommen att höra av dig till oss! I mån av tid plockar vi fram litteratur och erbjuder dig möjligheten att läsa på plats.

Böcker och äldre tryck

Litteraturen i vårt bibliotek utgörs huvudsakligen av industrihistoriska böcker och lokalhistoria. Biblioteket innehåller även ett brett utbud inom ämnen såsom hantverk, byggnadsvård och industriteknik.

I bibliotekskatalogen kan du söka bland våra titlar. Du kan söka på titel, författare eller nyckelord för att hitta det du är intresserad av. 

Klicka här för att söka i Forsviks bruks bibliotekskatalog

Referensbibliotek

Vi har begränsad möjlighet att hålla biblioteket öppet för allmänheten. Därför fungerar museets bibliotek som ett referensbibliotek. Det betyder att det inte går att låna hem böcker däremot erbjuder vi gärna dig som är intresserad av att använda böckerna att komma till oss och titta i dem på avtalad tid.

Boka tid för ett besök i biblioteket

Vill du studera litteraturen i museets bibliotek, hör av dig i god tid innan och avtala en tid med oss. Kontakta oss vardagar kl. 9.00–15.00 för att boka en tid.

Kontakt Forsviks bruk

Tfn: 010-44 14 365
E-post: forsviksbruk@vgregion.se 


Senast uppdaterad: 2024-03-12 14:00