Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Basutställning i Träsliperiet

Visning för barn i träsliperiet på Forsviks bruk.

Träsliperiet är Forsviks bruks huvudbyggnad. Här finns reception, butik, en basutställning om Forsviks bruks historia och tillfälliga utställningar.

Forsvik finns omnämnt redan på 1400-talet och är en av Sveriges äldsta industriplatser. Här har det funnits industrier i obruten följd under sexhundra år. Forsviks bruk är idag en av flera intressanta och välbevarade industrimiljöer i landet och är sedan 2005 ett byggnadsminne.

Brukets verksamheter

I basutställningen inne i Träsliperiet kan man följa Forsviks historia och se vilka verksamheter som har präglat bruket genom tiderna. Från vattendriven kvarn, stångjärnshammare och såg till effektiv maskindrift i smedja, gjuteri, mekanisk verkstad och massatillverkning.

Basutställningens bildspel, föremål och modeller berättar om Forsvik, om livsvillkoren och om människorna vid bruket från medeltiden till 1900-talet.


Senast uppdaterad: 2024-05-10 15:28