Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

På museet

Här hittar du aktuell information om aktiviteter och framtida evenemang och kurser.  Programmet uppdateras dock allteftersom, så håll utkik här och på våra sociala medier!

Dagliga visningar

Följ med en av våra guider in i brukets historia och få tillfälle att fundera på varför platsen ser ut som den gör. Vad är egentligen ett bruk? Varför finns det hjulspår inne i byggnaderna? Och vad har vatten med gjutning att göra?

Kvarndagar

Kom in i kvarnen och se hur vår mjölnare arbetar! Här maler vi svedjeråg, emmer, dinkel och Ölands lantvete som alla går att köpa med sig hem i museibutiken. Vår mjölnare malar i första hand på onsdagar.

Elvakaffe

Slå dig ner och ta del av högt och lågt om bygdens historia. Under ett antal onsdagar bjuder vi in till elvakaffe på kafé Ada och en god historia.

Öppen smedja

Under ett par dagar i sommar har du tillfället att komma in och se ässjan tänd, höra banket av stål mot stål och prata med mästersmed Linnea Lindgren.

Byggnadsvårdsläger på Forsviks bruk 26-30/8

Kom på byggnadsvårdsläger på Forsviks bruk! Här får du lära dig att blanda färg, renovera fönster, putsa samtidigt som du bidrar till bruksmiljöns bevarande för framtida generationer.

Kulturarvsdagen 7 september

Vi firar Kulturarvsdagen den 7 september. Årets tema för kulturarvdagarna är Kulturens vägar, knutpunkter och mötesplatser.

Julmarknad 14 december

Julmarknad anno 1906 - En gammeldags julupplevelse! SMOFA bjuder in till gammeldags julmarknad på Forsviks bruk.


Senast uppdaterad: 2024-07-01 15:18