Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Praktiska lektioner

Under höstterminen 2019 tar vi emot skolklasser för guidningar. Museilektioner, specialvisningar och andra skolaktiviteter är tyvärr inte bokningsbara under denna period.

På Forsviks bruk vill vi involvera så många sinnen som möjligt i vår pedagogiska verksamhet! Vi vill tillgängliggöra kunskap för elever med olika lärstilar och tror att det som kroppen gör skapar förståelse och kunskap på ett annat plan än bara syn- och hörselintryck.

De praktiska lektionerna kan med fördel kombineras med någon av våra teoretiska lektioner eller utgöra separata aktiviteter i ett samarbetsprogram. Kontakta gärna vår museipedagog för att diskutera önskemål och möjligheter!

Pröva på gjutning

Eleverna får pröva att göra gjutformar i sand och därefter gjuta små föremål i tenn enligt samma metod som man genom århundraden använt sig av vid metallgjutning.
Senast uppdaterad: 2017-01-11 15:20