Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tillgänglighet

Forsviks bruk är en plats där alla ska känna sig välkomna. Vi arbetar därför för att göra det så enkelt som möjligt att besöka oss, även för de som ibland känner att museibesök kan kännas utmanande på ett eller annat sätt.

Hos oss är alla välkomna!

På Forsviks bruk jobbar vi för alla människors lika rätt till kulturarvet. Vi förstår att olika miljöer och aktiviteter innebär olika utmaningar för olika människor. Vi vill därför särskilt välkomna er som känner att museibesök ibland kan vara utmanande på ett eller annat sätt. Ni är extra viktiga för oss och vi vill gärna underlätta ert besök så mycket vi kan.

Kontakta gärna vår museipedagog Charlie Mörk Karlsson med frågor, funderingar och önskemål. 

Fysisk tillgänglighet

Forsviks Bruk finns i Tillgänglighetsdatabasen. Här kan ni läsa
om vårt museiområde ur tillgänglighetsperspektiv.

Allergi

I vissa lokaler finns det sand och damm som kan röras upp när människor rör sig där inne. Detta gäller i huvudsak mässingsgjuteriet, smedjan och stora gjuteriet.

Övrigt

Vår museipedagog har lång erfarenhet av att arbeta med både barn och vuxna med neuropsykiatriska tillstånd samt varierande intellektuella och psykiska funktionsförutsättningar.

Förberedelse

För elever som behöver extra förberedelse inför besöket finns en presentation med bilder av miljöer och personal på Forsviks bruk.

Klicka här för att se presentationen.

Vi kan erbjuda bildstöd för användning inför och under besöket. Kontakta vår museipedagog så hjälper hon er!


Senast uppdaterad: 2024-03-14 14:44