Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

För skolan

Under höstterminen 2019 tar vi emot skolklasser för guidningar. Museilektioner, specialvisningar och andra skolaktiviteter är tyvärr inte bokningsbara under denna period.

Välkomna till Forsviks bruk! I menyerna på den här sidan kan ni ta del av vårt utbud i form av museilektioner och andra skolaktiviteter. Vår verksamhet ska hjälpa er att leva upp till innehållet läroplanen! Alla skolaktiviteter vid Forsviks bruk är därför framtagna utifrån innehållet i aktuella läroplaner. Vi välkomnar besökare från alla skolformer och årskurser.

Forsvik har varit en plats för industriell verksamhet i mer än 600 år, men historien här handlar om mer än teknik och arbete. Under brukets mest produktiva tid levde och arbetade närmare 900 personer på orten, de allra flesta med anknytning till bruket. Forsvik var ett myllrande samhälle med skolor, butiker, slaktare, modist, skomakare och tryckeri. Här levde bruksarbetare, lärarinnor, pigor, ingenjörer och disponenter. Här föddes, arbetade, lekte, festade och dog människor.

Vi vill bjuda in er att se, känna och höra historien om liv och verksamhet i Forsvik; en vardag där bruket var centralt även utanför industrin.

Senast uppdaterad: 2016-11-28 11:29