Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

För skola & förskola

Under vår och sommar 2024 erbjuder vi inte våra skolprogram. Men bruket är öppet för er att utforska på egen hand! Hör gärna av vid frågor på forsviksbruk@vgregion.se eller 070-2479072.

Välkomna till Forsviks bruk! I menyerna på den här sidan kan ni ta del av vårt utbud i museilektioner och andra skolaktiviteter. Vår verksamhet ska hjälpa er att leva upp till skolans mål. Alla skolaktiviteter är därför framtagna utifrån innehållet i aktuella läroplaner. Vi välkomnar besökare från alla skolformer och årskurser.

Forsvik har varit en plats för industriell verksamhet i mer än 600 år, men historien här handlar om mer än teknik och arbete. Under brukets mest produktiva tid levde och arbetade närmare 900 personer på orten, de allra flesta med anknytning till bruket. Forsvik var ett myllrande samhälle med skolor, butiker och föreningsliv. Här levde bruksarbetare, lärarinnor, pigor, ingenjörer och disponenter. Här föddes, arbetade, lekte, festade och dog människor.

Vi vill bjuda in er att se, känna och höra historien om liv och verksamhet i Forsvik; en vardag där bruket var centralt även utanför industrin.


Senast uppdaterad: 2024-04-25 15:55