Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

För skola & förskola

OBS! På grund av hög smittspridning av Covid-19 tar vi i nuläget tyvärr inte emot några skolklasser. Vi följer pandemiläget noga och ser fram emot att välkomna er igen så snart det är möjligt. Vill ni planera för besök längre fram under vårterminen är ni hemskt välkomna att höra av er.

Forsvik har varit en plats för industriell verksamhet i mer än 600 år, men historien här handlar om mer än teknik och arbete. Under brukets mest produktiva tid levde och arbetade närmare 900 personer på orten, de allra flesta med anknytning till bruket. Forsvik var ett myllrande samhälle med skolor, butiker, slaktare, modist, skomakare och tryckeri. Här levde bruksarbetare, lärarinnor, pigor, ingenjörer och disponenter. Här föddes, arbetade, lekte, festade och dog människor.

Vi vill bjuda in er att se, känna och höra historien om liv och verksamhet i Forsvik; en vardag där bruket var centralt även utanför industrin.

Senast uppdaterad: 2022-01-25 13:18