Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Arkiv

Fotograf: Sandra Bjärenberg

På museet finns ett arkiv med omkring 25 arkivbildare. Arkivet består fram för allt av enskilda arkiv där man kan hitta unikt forskningsmaterial från såväl privatpersoner, föreningar och företag. Du som vill besöka arkivet är välkommen att höra av dig till oss! I mån av tid plockar vi fram handlingar som kan studeras på plats.

Enskilda arkiv och handlingar

I arkivet finns enskilda handlingar med omkring 25 arkivbildare. Några av arkivbilderna är AB Forsviks bruk (1955–1977), Forsviks Skogar AB, Forsviks Herrgård, Sätra bruk och Västergötlands Förenade Kalkindustrier. I arkivet finns också handlingar från Stiftelsen Forsviks Industriminnen, verksamhetsdokumentation och dokumentation från restaureringen av bruket.

Arkivmaterial som omger Forsviks bruk mellan åren 1841–1954 finns bevarat på Riksarkivet i Göteborg. Materialet kan beställas fram och studeras i riksarkivets läsesal.

Klicka här för att komma till Forsviks bruk hos Riksarkivet.

Boka tid för ett besök i arkivet

Vill du besöka arkivet? Hör av dig i god tid innan och avtala en tid med oss.

Kontakt

Sandra Bjärenberg

Antikvarie
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2024-01-08 13:35