Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tema trollbunden: Tjuvjägaren

Lasse i berget är en legendarisk person på Kinnekulle. Man har fortfarande möjlighet att besöka grottan där han bodde med sin hustru. Den 12 juli kl. 15.00 visar vi filmen om honom i Gjuteriet.

Genom utställningen TROLLBUNDEN löper vårt behov av berättelser som en skimrande, röd tråd genom historien; från forntidens föreställningar om magiska väsen till dagens fake news och alternativa fakta.

I anslutning till utställningen hälsar Forsviks Bruk välkommen till en serie aktiviteter på temat.
Söndagen den 12 juli visar vi filmen Tjuvjägaren producerad av  Affekt Film.

Tjuvjägaren är en svensk verklighetsinspirerad långfilm från 2016 i regi av John Tornblad och med Niklas Falk, Ylva Lööf, Annica Liljeblad, Ingemar Carlehed, Lennart Hjulström, Gunilla Nyroos och Sven-Åke Gustavsson i rollerna.

Handlingen kretsar kring Lars Eriksson, mest känd som Lasse i berget, och hans fru Ingas sista 30 år av sina liv då de bosatte sig i en grotta på Kinnekulle.

Läs mer om Tjuvjägaren.


Senast uppdaterad: 2020-05-13 13:52