Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Mannen som sålde sitt huvud

Vi bjuder in till del 2 av webbföreläsningen om Lille Valle - fiolspelare, underhållare och diktare som föddes för 150 år sedan. Född i Forsvik levde han ett brokigt liv som artist runt om i Norden i början av 1900-talet.

Bo Bremsjö berättar om Valfrid Enocksson eller Lille Valle som han bland annat kallades. Valles öde är ovanligt och ibland grymt, han skrev om sina upplevelser i dikter och i självbiografin "Mitt huvud" som han sålde på gator och torg för att överleva.

Om du såg teateruppsättningen ”Fjolspelaren”om Valle i Karlsborg sommaren 2019 eller om du hört skrönorna om honom – här har du en möjlighet att ta  del av den sanna historien om mannen som när han reste runt kallades ”Dvärgen från Forsvik”.

Bo Bremsjö är välkänd för Forsviksborna som en kunnig förmedlare av Forsviks historia och nu har han fördjupat sig i Valfrid Enockssons öde.

Här kan du höra del 2 av föreläsningen om Valfrid Enocksson.

Här kan du höra del 1 av föreläsningen om Valles öden.

Har du frågor kan du höra av dig på telefon 010- 44 14 365


Senast uppdaterad: 2021-03-30 15:09