Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tema trollbunden: Billingesägner

Redan för 9000 år sedan bodde det människor vid foten av Billingen. Naturen är spännande och man har en storslagen vy över landskapet. Ett berg som skapt för sägner och legender! Den 8 mars kl. 15.00 i Brukskontoret.

Genom utställningen TROLLBUNDEN löper vårt behov av berättelser som en skimrande, röd tråd genom historien; från forntidens föreställningar om magiska väsen till dagens fake news och alternativa fakta.

I anslutning till utställningen hälsar Forsviks Bruk välkommen till en serie föreläsningar på temat.

Den 8 mars klockan 15.00 kommer Verna Andersson och Leif Crona att tala kring berget Billingen, dess historia och befolkning.

Verna Andersson har under många år samlat berättelser kring Billingebygden och är en av författarna till boken "Billingen längesen"

Leif Crona är filmaren som ger en bild av de människor som en gång befolkade berget Billingen. Filmer som idag visas på bygdegårdar och andra samlingslokaler ute i länet. 

 


Senast uppdaterad: 2020-02-06 10:47