Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Föreläsning: 100 år av kvinnlig rösträtt - arbetarrörelsens kvinnor och rösträtten

Foto på en kvinna

I år är det 100 år sedan kvinnor fick rösta i ett riksdagsval för första gången. Hur gick det till när kvinnorna vann rösträtten? Hur organiserade de sig och hur bedrev de kampen?

Arbetarrörelsens kvinnor var viktiga för rösträttskampen men hur såg deras engagemang och organisering ut? Arbetarkvinnorna mötte motstånd både inom arbetarrörelsen och från andra kvinnoorganisationer.
Föreläsningen lyfter fram några av de kvinnor som tog kampen för rösträtten. Genom deras öden och livshistorier kan vi se vilken roll arbetarrörelsens kvinnor spelade för införandet av rösträtt för kvinnor.  

Välkomna till en föreläsning med Marika Eriksson som sedan 2016 driver kontona @kvinnohistoria på Instagram och Twitter. Över 130 000 följare tar del av hennes dagliga uppdateringar om historiska kvinnor.

Tid: lördagen den 30/10 kl. 15.00. Insläpp från kl. 14.40
Plats: Brukskontoret, Forsviks bruk
Antal platser: 50. Ingen förbokning. Fri entré.

Vi ser gärna att du kommer till oss vaccinerad med omsorg om dig själv, andra besökare och oss anställda. Undantaget är du under 16 år och du som av medicinska skäl inte bör vaccinera dig. Information om hur du vaccinerar dig finns på 1177. Stanna hemma om du är sjuk eller har symptom.


Senast uppdaterad: 2021-10-14 10:20