Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sommarens utställning

En sjuksköterska i gröna kläder.

Forsviks Bruk har en 600 år lång historia av kroppsarbete, i lantbruk, gjuteri och mekanisk verkstad har det fysiska arbetet varit dominerande. I sommarens utställning möter vi människor i nutiden som arbetar med sina kroppar . Utställningen "Vi som arbetar med våra kroppar" visas på Forsviks Bruk under tiden 14 maj - 28 augusti.

Vernissage kl 13.00 lördagen den 14 maj med sång av Badrumskören från Tidaholm under ledning av Sören Frid samt ett samtal mellan producent och författare Annica Carlsson Bergdahl och butiksanställda Jessica Sahlström som medverkar i utställningen.

Två miljoner människor i Sverige har ett kroppsarbete. Ändå syns och hörs sällan människor som arbetar med sina kroppar i det offentliga rummet, i media eller i kulturen. Men om inte kroppsarbetarna går till jobbet stannar Sverige.Sällan syns och hörs människor som arbetar med sina kroppar i det offentliga rummet, i media eller i kulturen. Men om inte kroppsarbetarna går till jobbet stannar Sverige.

Initiativtagaren och författaren Annica Carlsson Bergdahl och fotografen Elisabeth Ohlson har rest i Sverige, från Kiruna till Malmö. De har intervjuat, fotograferat och filmat 33 personer som vi nu får möta i vandringsutställningen och boken ”Vi som arbetar med våra kroppar”. Här får deras röster i ord, ljud, film och fotografi ta plats.

Berättelserna och bilderna är angelägna vittnesmål från vår tids arbetarklassvardag. Vi får möta personer som berättar om otrygga arbetsvillkor, bristande respekt och ohållbara strukturer. Men också om organisering, stolthet, arbetsgemenskap och känslan av att vara viktig för samhället.

Vi som arbetar med våra kroppar drivs av Rot produktion i samarbete med ABF och LO, med stöd från Arbetarrörelsens Kulturfond, Västra Götalandsregionen och Gävleborgs Länsmuseum.

Här kan du kan läsa mer om projektet och utställningen. 

 

Senast uppdaterad: 2022-05-03 08:14