Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Musik och teater

En man som spelar fiol

Samtliga programpunkter är inställda med anledning av att Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götaland den 29 oktober har beslutat att skärpa råden i Västra Götaland för att stoppa den ökande smittspridningen av covid-19. Beslutet gäller i tre veckor, men kan komma att förlängas beroende på utvecklingen.

Musik och teaterföreställningar har sedan 20 år varit en del av verksamheten vid Forsviks Bruk. Traditionen fortsätter även under 2020 med specialanpassade program i Gjuteriet!

Med rådande coronaläge har Musik i Forsvik tagit en paus under 2020. I stället är det SMOFA (Skaraborgs musik- och filmakademi) som presenterar konserter i Gjuteriet.

SMOFA bildades förra året och har som målsättning att:

"...bryta den kulturella storstadsbarriären och etablera professionell kultur på landsbygden. Musikalen, “Fjolspelaren” blir en avfyrningsramp åt en flerstegsraket, för att på sikt etablera scen och film konst vid den östligaste delen av Västra Götaland."

Under 2020 skulle Fjolspelaren ha satts upp på scenen i Gjuteriet på Forsviks bruk - corona stoppade även den föreställningen. Men för att publiken inte skall behöva vänta ett helt år ger SMOFA, i samarbete med Musik i Forsvik, ett antal mindre föreställningar under hösten!

Vi följer coronaläget och råden från folkhälsomyndigheten och hälsar dig som är frisk välkommen till Forsviks Bruk!

Här kan du läsa mera om SMOFA!

Senast uppdaterad: 2020-07-13 07:28