Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tema trollbunden: Lille Valle

För att undvika spridning av coronasmittan har Forsviks bruk i samråd med föredragshålleren beslutat att flytta föreläsningen till senare tillfälle. Information om datum kommer senare. Lille Valle - fiolspelare, underhållare och diktare. Född i Forsvik men levde ett brokigt liv som artist runt om i Norden. Den 29 mars kl. 15.00 i Brukskontoret.

 Genom utställningen TROLLBUNDEN löper vårt behov av berättelser som en skimrande, röd tråd genom historien; från forntidens föreställningar om magiska väsen till dagens fake news och alternativa fakta.

I anslutning till utställningen hälsar Forsviks Bruk välkommen till en serie föreläsningar på temat.

Den 29 mars kl. 15 00 berättar Bo Bremsjö om Walfrid Enocksson eller Lille Valle som han bland annat kallades. Valles öde är ovanligt och ibland grymt. han skrev om sina upplevelser i dikter och i självbiografin "Mitt huvud".
Bo Bremsjö är välkänd för Forsviksborna som en kunnig förmedlare av Forsviks historia och nu har han fördjupat sig i Walfrid Enockssons öde.

 

Senast uppdaterad: 2020-03-30 00:04