Kulturarvsdagen 2018

Evenemanget Kulturarvsdagen 2018 äger rum mellan den 7-9 september. I år firar Kulturarvsdagen 30 år i Sverige och temat är "Dela kulturarvet".

På Forsviks bruk firar vi i år Kulturarvsdagen med extra fokus på historien kring Forsviks gjuteri för vuxna och på kläder från förr för barnen.

Fredag 7 september (Lilla kulturarvsdagen)

  • 10.00: Utställningen Kan Själv! - en ljudupplevelse för barn 0-2 år, öppnar för dagen.
  • 10.00 - 14.00: Gör en klippdocka med historiska kläder.

Lördag 8 september

  • 12.00: Prova på tenngjutning i sandform (för vuxna). Max 8 deltagare. Först till kvarn! Samling vid receptionen.
  • 13.30: Visning av årets nya utställning, Avtryck. Samling vid receptionen.

Söndag 9 september

  • 12.00: Prova på tenngjutning i sandform (för vuxna). Max 8 deltagare. Först till kvarn! Samling vid receptionen.
  • 13.30: Visning av årets nya utställning, Avtryck. Samling vid receptionen.

Varmt välkomna!

Med tanke på årets tema, Dela kulturarvet, vill vi också uppmana alla, både vuxna och barn, att dela med sig av sina egna tankar kring kulturarv. Vad är kulturarv för dig? Är det farmors recept på jordgubbssaft, din första skolbok, doften av kreosotindränkta stockar eller en älskad gammal leksak? Har du ett föremål du gärna vill visa upp eller en berättelse du vill dela med andra? 
Skicka gärna ett meddelande med ett foto och kort text till vårt instagramkonto så delar vi gärna med oss av ditt kulturarv via våra sociala medier!

Kulturarvsdagen är en del av de europeiska kulturarvsdagarna (European Heritage Days) som firas årligen runt om i hela Europa, främst under september månad. I Sverige infaller Kulturarvsdagen alltid andra helgen i september. Då arrangeras hundratals kulturarvsanknutna aktiviteter över hela Sverige. Riksantikvarieämbetet är huvudarrangör och samordnare för Kulturarvsdagen i Sverige i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd.

Senast uppdaterad: 2018-09-14 09:44